Voorstellingen

Ik ben werkzaam in het onderwijs, voor kunstinstanties en ben daarnaast ook autonoom theatermaker. De onderstaande voorstellingen zijn op die manier ontstaan. 

KANKERMOEDER

KANKERMOEDER is mijn nieuwste project. Het is mijn eerste autobiografische voorstelling
Op 29 januari 2020 verandert mijn leven volledig. Ik ben 29 jaar, heb een dochter van vier maanden en baarmoederhalskanker, stadium vier.

In deze solovoorstelling nodig ik je uit op mijn kraamuitvaart, of is het uitvaartvisite, of misschien sterf-shower of diagnose-reveal? Hoe het ook heet, ik geef een kijkje in mijn wereld, waarin leven en dood ineens tegelijk de hoofdrol speelden. Op mijn uitvaart dus (want ja, die had ik al geregeld), waar de Hoera-een-meisje-slingers nog hangen. Aan de hand van mijn eigen verhaal neem ik je mee de kankerwereld in.

Ik wil je vertellen over infuusvissers, chemobrein, pruiken, haargroei, vruchtbaarheid, kankerdreuzels, dexa-vreetbuien, rouwtoeristen, toxic positivity, wat je écht niet moet zeggen tegen een kankerpatiënt en al die andere kankerzooi.

Niet alleen in de theaters

Ik vind het belangrijk dat KANKERMOEDER ook toegankelijk is voor lotgenoten, naasten en zorgprofessionals. Daarom is de voorstelling geschikt voor theaters én andere locaties!
KANKERMOEDER is vanaf september 2023 te boeken.

Kankermoeder wordt mede mogelijk gemaakt door:
Makersfonds/Gemeente Tilburg
Het Zuidelijk Toneel
Ruim 200 donateurs via Voordekunst.nl

Wie niet weg is wordt gezien

Poppy is een heel normaal meisje. Ze houdt van muziek en dansen, ze is sportief, slim, grappig en ze kan uren kletsen. Poppy is het liefst binnen.  
Alleen, in haar eigen huis, met haar eigen spullen. Poppy komt bijna nooit buiten. Buiten is het druk. Buiten zijn auto’s en geluiden en gevaren. Maar vooral veel andere mensen. Als er andere mensen bij zijn stopt Poppy met kletsen. Het lukt gewoon niet meer. Dus blijft Poppy maar binnen. Binnen kletst ze honderduit tegen haar spullen. Haar boeken, haar drumstel, haar ski’s, haar cactusverzameling, haar Nintendo, haar stofzuiger, haar peper-en-zoutstelletjes vinden het allemaal prachtig wat ze te zeggen heeft. Poppy is echt dol op haar spullen. Dus kruipt ze achter haar laptop en koopt ze er steeds een beetje meer. 
Pina is in haar sas, want ze heeft een nieuw baantje. Ze bezorgt pakketjes die op internet besteld zijn bij de mensen thuis. Het leukst aan haar werk vindt ze alle verschillende mensen die ze ontmoet. Bijna iedereen die voor haar de deur opendoet wil wel een praatje met haar maken. Maar één deur blijft altijd dicht. Wie woont daar toch?

Wie niet weg is wordt gezien is een jeugdvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar oud. De voorstelling behandelt op speelse en kwetsbare wijze thema’s als sociale angsten, de anonimiteit van leven in een stad en materialisme.